Rendhagyó adventi naptár

Minden évben nagy fejtörést okozott a gyerekek által nagyon várt adventi naptár elkészítése.

Évről-évre magasabbra emelkedtek az osztálylétszámok így a huszonnégy napból már harmincegyre lenne szükség. Nem elég, hogy pénteken és hétfőn is két gyerek húzott, az sem jó, ha osztozni kell a jeles napon. Már második éve gondoltunk egy merészet és nem csokit, mézeskalácsot, apró kindenfigurát és még nem is mesét rejtett a zsák, hanem egy olyan közös programot, amit a gyerekek nagyon szeretnek.

Így vannak mozizások (mozijeggyel, pattogatott kukoricával), táncnap, kézműveskedés, tréfás vetélkedők, teadélután, pizsiparti, kidobósverseny. Persze lesz karácsonyi ajándékozás és pizzaevés is. Minden, amit a gyerekek kívánnak és mi meg tudunk valósítani. Szerencsére mindig arra a napra sikerül kihúzni az eseményt, amikor aktuális. Még azokat a kívánságokat is sikerül teljesíteni, amelyek arról szólnak, hogy ne írjunk felmérést, ne legyen lecke.
Idén nem csak kapni, hanem adni is akarunk. Márton nap szellemét megidézve mi is segíteni szeretnénk a rászorulóknak. Összegyűjtöttük azokat a könyveket, játékokat, amelyek eddig nekünk, mostantól másnak szerezhetnek örömet. Jó volt hallani az emlékeket, amelyek a játékokhoz fűződnek, s a csillogó szemeket, ahogy nézték, hogy gyűlik a sok-sok meglepetés. Márti személyében volt egy kis angyalunk is, aki vállalta a csomagok célba juttatását.

 

Boldog, békés, szeretetteljes ünnepet kíván: az Eötvös József Általános Iskola 4.c osztálya