Paca tábor 2023

Paca tábor 2023.

Idén nyáron is megrendeztük iskolánkban a vegyes korcsoportú 30 fős táborunkat alkotó kedvű gyerekeknek.

Témánk: Svájc kultúrtörténeti érdekességei, hagyományai, díszítőművészete, jellegzetes ételei.

Gabi nénivel irodalmi, földrajzi és történelmi barangoláson vettünk rész az internet lehetőségeit kiaknázva. Heidi, Schellen Ursli, és Tell Vilmos történeteit házimozi vetítésen ismertük meg.
Bea nénivel rajzolás-festés foglalkozásokon az alpesi táj, a tehenek, és Paul Klee ihlette épületek épületek alkotása volt vegyes technikákkal.
Brigi nénivel a tankonyhában sajt,- és csokoládé fondue partyt tartottunk saját készítésű müzli mix-szel és Leckerli sütemény kóstolóval, alpesi gyógynövényekből készült teával.
Ági nénivel felidéztük a svájci COW PARADE hagyományát: európai városok főbb terein kiállított műgyantából öntött tehenek mintájára kreatív fatehén festést próbáltunk ki akril festékkel.
Irattartón gyakoroltuk az alapozást, csiszolást, sablonfestést heavy body géllel és a transzferálást.

Külső programjaink: fagyizás, Szamos Múzeumban tárlatlátogatás és kézműves csokoládé öntés, Városligeti játszótér rögtönzött térzenével, a Néprajzi Múzeumban épületséta és mintatervező foglalkozás voltak.

Ezzel a gazdag programmal búcsúzik a 13. alkalommal megrendezett alkotó projekt táborunk, hogy helyet adjunk a változásoknak és valami újnak.

Szervezők: Győri Beáta, Fatalin Gabriella, Horváth-Hajdu Brigitta, Jávorszky Ágnes

 

 

Képgaléria