Pimaszka

Volt egyszer egy szellem. Nagyon szeretett pimaszkodni, ezért a neve Pimaszka volt. A szellemtanyán lakott, ahol tíz szellem élt. A kis Pimaszka egy napon el akart menni otthonról világot látni. De bármilyen pimasz is volt, félt egyedül elindulni a nagyvilágba. Két legjobb barátját elhívta magával a nagy útra. Mielőtt elindultak, hamuba sült szellempogácsát csentek a szellempékségből. A finom útravalóval felkerekedtek és elrepültek az emberek világába, ahová a varázslatos kapun keresztül lehet eljutni. A varázslatos kapu minden világban létezik, és azon keresztül bárhová eljuthatsz. A varázslatos kapu varázslatból épül fel, a közepében furcsa, lila bűbáj gomolyog. Ebbe a bűbájba kell belesuttogni, hogy hova szeretnél menni.

Pimaszka és barátai egyszerre súgták bele a lila bűbájba, hogy az emberek világába szeretnének eljutni. A három szellem kissé félt, de azért átment a bűbájon. Amíg a bűbájjal utaztak, bárhogy is meresztgették a szemüket, nem láttak semmit. Pár másodperc múlva már az emberek világában voltak. Kicsit félősen néztek körül, mert megilletődtek, és féltek is. Aztán legyőzték a félelmüket és szárnyra keltek az ismeretlen világot felfedezni. Néhány házba bekukkantottak és fura volt, amit láttak. Az embereknek más szokásaik vannak, mint a szellemeknek. Például fürdenek, fogat mosnak, alszanak. Ilyesmit a szellemek nem csinálnak, mert nincsen testük, amit tisztán kellene tartani és aludniuk sem kell, mert soha nem fáradnak el.

Barangolásuk során eljutottak egy élelmiszer boltba. Bár nem tudták, hogy mit jelent pontosan az, hogy élelmiszer, de biztos jó hely lehet egy kis csínytevésre. A boltban először óvatosan körülnéztek. Nagyon tetszett nekik ez a sok fura dolog. Elkezdték nézegetni az italos üvegeket. Először azt hitték, hogy azokban is szellem ül, mert némelyikben átlátszó folyadék volt. Ki akarták szabadítani őket a rabságból. Először megpróbálták kinyitni a kupakokat, de a nagy erőlködésben lelökték az üvegeket és azok nagy csattanással széttörtek a földön. A sok folyadék pedig szétfolyt. Először azt hitték, hogy a palackba zárt szellemek meghaltak, de hamar eszükbe jutott, hogy a szellemek nem halhatnak meg. Mire ezt végiggondolták, a nagy csörömpölésre a boltosok odaszaladtak. Pimaszka és két barátja nagyon megijedt és eszüket vesztve repültek vissza a varázslatos kapuhoz. Gyorsan megsúgták a bűbájnak, hogy vigye őket vissza a szellemtanyára. Pár pillanat múlva már otthon ültek a kanapén és izgalommal telve mesélték a családjuknak, hogy milyen kalandot éltek át az emberek világában. Elhatározták, hogy legközelebb csak a családjukkal mennek át az emberek világába.

Itt a vége fuss el véle, kössél csomót a végére!


Írta: Solymosi Balázs 3.c

Rajzolta: Körtvélyessy Csongor és Solymosi Balázs 3.c

 

Tanulóink az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági ház a Magyar Kultúra Hete 2012. rendezvénysorozatának meseíró és illusztráló versenyén

III. helyezést értek el.

 

Képgaléria