A rendetlen kiscsikó

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ménes. Abban a ménesben született egy kiscsikó. Attól a pillanattól kezdve, ahogy megszületett és felállt mindjárt rendetlenkedni kezdett. Félrelökdöste a többi kiscsikót, elszaladt az anyukája elől, ha az hívta. Malackodott a tejjel, huzigálta a nagyok farkát, ijesztgette a kicsiket. Amikor ittak mindenkit lefröcskölt, amikor játszottak csalt.

Az anyukája nagyon szomorú volt, hogy az ő kiscsikója ilyen rossz, bezzeg a többi kiscsikó milyen jól nevelt! Annál is szomorúbb lett, amikor meghallotta, hogy a ménes azt fontolgatja, hogy kiközösítik őket.

-    Kisfiam, ha nem javulsz meg, akkor új ménest kell keresnünk! – nyerítette búsan.

De a kiscsikó nem hallgatott az anyukájára, továbbra sem fogadott szót. Az egyik nap messzire csavargott a ménestől és eltévedt. Ahogy ment, mendegélt egyre beljebb jutott az erdőben és közben beesteledett. Vonyítást hallott, ettől nagyon megijedt, s abban a pillanatban meglátta a lopakodó farkasokat az erdő sűrűjében. Rá akartak támadni, de az utolsó percben el tudott menekülni előlük, csak úgy vágtatott az erdőn át. Nagyon fáradt és kimerült volt, el is aludt az erdő szélén.

Reggel arra ébredt, hogy lódobogást hall. Amikor kinyitotta a szemét és felpillantott az anyukája ott állt előtte. Örömében el kezdett sírni. A neveletlen kiscsikó az anyukájához bújva tudta, hogy már biztonságban van!

Elhatározta, hogy ezentúl megjavul, és nem okoz több szomorúságot sem az anyukájának, sem a ménesnek. Gyönyörű fekete, csillogó szőrű csődör lett belőle.

Ma már ő vezeti ezt a ménest, ha meg nem halt!


Írta és rajzolta: Viola Tünde, Ferenczy Petra, Tóth Zsófia 3.c

 

Képgaléria