35 éves az Eötvös

35 éves az Eötvös

 

A z Eötvös József Általános Iskola 1988-ban nyitotta meg kapuit a főváros 13. kerületében, a Futár utcában. Iskolánk az idei tanévben ünnepli fennállásának 35.évfordulóját, mely ünnepségsorozatnak a záróeseménye a január 25-én megrendezett Eötvös-gála volt.  E színpompás esemény helyszínét az angyalföldi József Attila Művelődési Központ biztosította számunkra.

Gálánkat  iskolánk 7.a osztályos tanulói egy káprázatos palotással nyitották meg, majd igazgatónőnk, Bardócziné Csetneki Anikó köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Palovecz Jánosnét, aki a Futár Utcai Általános Iskola megálmodója volt és Cserhátiné Gémesi  Gyöngyit, aki közel 20 évig vezette az intézményt.

Az ünnepi műsorban iskolánk mintegy 200 tanulója szerepelt különböző produkciókban.

Felléptek néptáncosaink, zenés-táncos időutazáson vehettünk részt  a 3. évfolyamosok jóvoltából.

Bemutatkoztak tehetséges zeneiskolásaink és az intézményben működő modern táncot tanuló egyesületek. A program egyik színfoltja volt Arany János Walesi bárdok című balladájának színpadi feldolgozása, amely óriási sikert aratott a közönség soraiban.

Gálánk záró produkciója az énekkar által előadott Eötvös-induló volt, amelynek zenéjét és szövegét egykori eötvösös diákunk szerezte.

Köszönjük tanítványainknak és az őket felkészítő pedagógusoknak   a fáradhatatlan munkát t és el nem múló lelkesedést. Hálásak vagyunk a szülőknek, hogy ezen az estén megtiszteltek bennünket, megtöltötték a színháztermet és velünk együtt ünnepeltek.

 https://drive.google.com/drive/folders/1NQOIxE_up66kEHxJI9kVKzKCraL08Y-O?usp=sharing

Blazsánné M. Mónika

 

Képgaléria