Hulladékból hasznosat

Rendhagyó divatbemutató az Eötvös József Általános Iskolában

 

Napjainkra természetessé váltak azok a mozdulatok, amellyel az árut  a kosárba rakjuk, majd kis idő elteltével csomagolását egy laza mozdulattal a kukába dobjuk, jobb esetben a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Tudtátok? 

Mi magyarok évi három Gellért-hegy mennyiségű szemetet termelünk.

Hazánkban több, mint 10 éve hódító szelektív gyűjtésnek köszönhetően felvirágzott az újrahasznosítás. Most már a  hulladék érték, így nem minden hulladék válik szemétté.

A fenntartható dizájn gondolata megihlette a divatszakmát és a 3.a osztály Egészségnevelés szakkör tanulóit is. Létrehozták az első “Eötvös Fashion Day “ napot.

Rengeteg kidobásra szánt hulladékot hasznos dologgá varázsoltak a szakköri foglalkozás keretében. Csudaszép ruhákat, táskákat, kalapokat, szemüveget, ékszereket, sportruházatot alkottak “haszontalannak” kikiáltott tárgyakból.

Ezeket magukra öltötték és május utolsó napján egy igazi divatbemutatót tartottak az iskola udvarán. Volt ott zene, közönség, remek hangulat és nem utolsósorban a 3. a osztály modellé avanzsált tanulói. Kiálltak, pózoltak, forogtak, mint az igazi manökenek. Hatalmas siker kerekedett az előadásból. 

Ennek örömére az osztály  hagyományt kíván teremteni. Minden évben tavasszal, találkozóra hívjuk az udvaron az iskola tanulóit, ahol bemutatjuk az új gondolatokból született alkotásainkat.

Addig is ne feledd: hulladékból is lehet hasznosat teremteni!

 

Kékesi Beáta Rita tanító