A szív hangjaiért

Iskolánk énekkara tavaly szép hagyományt teremtett azzal, hogy sérült gyermekekkel közös produkciót mutattak be. A mindenkinek becsengettek program keretében Down-szindrómás gyerekekkel együtt léptek fel a Nemzeti  és a József Attila Színházban. A próbák során mindenki igyekezett önmagából a legjobbat és legtöbbet megmutatni, melynek eredményeképp összeállt a színvonalas produkció. A komoly feladatmegoldás és a szép dallamok valódi közösséget kovácsoltak a gyerekekből.

Idén folytatódott a munka és a tavalyi sikerből erőt merítve emelkedett a sérült gyerekek létszáma az énekkarban. Iskolánk jó munkakapcsolatot ápol a PRIZMA EGYMI-vel, mely ez évben ünnepelte fennállásának  60 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból a József Attila Színházban december 1-én gálaműsort adott az intézmény, melynek keretében az Eötvös énekkara is fellépett. A muzsika hangjai című musicalből adtak elő részletet. A tiszta éneklés, a látványos színpadkép és ötletes jelmezek nagy sikert arattak a közönség körében, a produkciót vastapssal jutalmazták.

A felkészítő tanárok – Kürtösiné Németh Nikoletta, Pintérné Schmidt Zsuzsanna és Hanuska Ágnes – nemcsak betanítói, hanem aktív szereplői is voltak a darabnak. A nézőtéren ülve jó volt érezni, hogy a gyerekek komolyan átélik és élvezik a szerepüket.

Munkája elismeréseként Kürtösiné Németh Nikoletta Integrációs díjat kapott. Gratulálunk!

Baracsi Magdolna